Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI. Alin Becheanu, head of fraud monitoring & prevention, ING Bank România: Unii infractori cibernetici şi-au perfecţionat tehnicile, astfel că devine o provocare să ne convingem utilizatorii să nu le dea bani

Alin Becheanu, head of fraud monitoring & prevention în cadrul ING Bank România: Deci aceasta este o mare provocare, această  dorinţă de îmbogăţire care surclasează orice intenţie a băncii de a-l convinge pe utilizator de altceva decât îi spune atacatorul.

Alin Becheanu, head of fraud monitoring & prevention în cadrul ING Bank România: Deci aceasta este o mare provocare, această dorinţă de îmbogăţire care surclasează orice intenţie a băncii de a-l convinge pe utilizator de altceva decât îi spune atacatorul.

Autor: Adrian Seceleanu

23.05.2024, 00:07 124

Folosindu-se de noi tehnici, unele perfecţionate cu ajutorul inteligenţei artificiale, infractorii cibernetici reuşesc în unele cazuri să-şi păcălească atât de bine victimele, încât acestea merg înainte cu plăţile către platforme false sau alte scheme de fraudare chiar şi când sunt sfătuite de bănci să nu o facă.

Infractorii se folosesc tot mai des de inteligenţa artificială pentru a ajunge la mai multe potenţiale victime şi pentru a avea mesaje mai convingătoare, iar uneori aceste tehnici au un succes atât de mare încât utilizatorii refuză să asculte mesajele de avertizare ale băncilor care detectează tentative de plată către platforme cunoscute a fi false.

„Cred că pentru noi cea mai mare provocare acum este, de fapt, să îi convingem pe utilizatori în unele cazuri, că nu este o investiţie bună (să facă plăţi către unele platforme online sau utilizatori - n. red.). Aici e, de fapt, cea mai mare provocare. De exemplu, avem situaţii în care detectăm aceste investiţii şi, în timp real, contactăm utilizatorul şi atunci utilizatorul este cumva deja... să zic aşa, prelucrat, cred că ăsta e termenul cel mai bun, de către atacator, astfel încât să ştie că de la bancă se va încerca să-l  informeze cineva şi să-l convingă să nu facă transferul respectiv, dar el este foarte, foarte convins de către atacator că este investiţia vieţii şi atunci trebuie să facă acel transfer, din păcate”, a relatat în cadrul evenimentului ZF Cybersecurity Trends 2024 - Protecţia datelor în era AI Alin Becheanu, head of fraud monitoring & prevention în cadrul ING Bank România, una dintre cele mai mari bănci locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24