Business Hi-Tech

ZF Digital ’11: Alina Mirea, Deloitte România

Autor: Alexandru Matei

19.10.2011, 01:52 382


Alina Mirea, director audit al Deloitte România

  • În acest an pentru prima dată pe primul loc în topul celor mai mari creşteri înregistrate în ultimii cinci ani de companiile de tehnologie din regiune se află o firmă românească, Vola.

  • Anii trecuţi topul a fost dominat de companii din Polonia, Cehia. Vola.ro, companie de servicii turistice online, s-a plasat pe locul întâi datorită unei rate de creştere de 6.219% în ultimii cinci ani.

  • În top se află companii care au raportat venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani, care au sediul în Europa Centrală şi de Est şi care nu sunt controlate de un investitor din afara regiunii.

  • Din acest studiu au rezultat aspecte pozitive cu privire la această piaţă: majoritatea firmelor văd o creştere organică, chiar dacă mediul economic nu este tocmai bun. Surprinzător este că o parte din ele văd creşteri mari.

  • Din România avem şase companii care se află în top. Anul trecut au fost şapte companii. Aceste creşteri exponenţiale înregistrate de companii nu pot fi susţinute pe mai mulţi ani şi din acest motiv unele companii nu se mai află în top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO