Business Hi-Tech

ZF IT Generation Summit 2023. Bogdan Ilie, avocat şi fondator NewLaw.ro: O componentă importantă a evaluărilor făcute de fondurile de investiţii este reprezentată şi de partea de documente, contracte pe care start-up-urile le au şi cât de clare sunt aspectele relaţionale dintre asociaţii din cadrul acestuia

Bogdan Ilie, avocat şi fondator NewLaw.ro.

Bogdan Ilie, avocat şi fondator NewLaw.ro.

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.07.2023, 10:52 35

Un aspect care este luat în considerare de către fondurile de investiţii atunci când evaluează un start-up este reprezentat de partea de documente şi de claritatea acestora, a spus Bogdan Ilie, avocat şi fondator NewLaw.ro.

„O componentă importantă a evaluărilor făcute de fondurile de investiţii este reprezentată şi de partea de legal, partea de documente, contracte pe care start-up-urile le au şi cât de clare sunt aspectele relaţionale dintre asociaţii unui start-up. Până la momentul la care se ajunge să se semneze finanţarea este important ca părţile componente ale start-up-urilor să înţeleagă şi să îşi asume drepturile şi obligaţiile pe care le contractează. Din experienţa noastră, start-up-urile nu sunt foarte conştiente de această nevoie a apartenenţei cu un partener juridic, fie din lipsa componentei financiare, fie din lipsa educaţiei financiare, dar partea de prevenţie, din punct de vedere juridic, este o componentă importantă”, a spus Bogdan Ilie în cadrul conferinţei ZF IT Generation Summit 2023.

 

Ce a mai spus Bogdan Ilie, avocat şi fondator NewLaw.ro

În cadrul unui due diligence al unui start-up două componente sunt importante: una dintre ele este cea financiară şi pe de altă parte este cea juridică.

În general trebuie să dai întâi „cu capul de prag” şi apoi te dai doi paşi în spate, te reorientezi şi apelezi cu prioritate la un furnizor de servicii juridice şi este cât se poate de normal.

Eu sunt avocat de peste 15 ani, oarecum acest start-up lansat anul acesta este printre pionerii start-up-urilor în domeniul avocaturii în România. Am avut curajul să aducem tehnologia în rândurile profesiei noastre pentru că suntem de părere că şi profesia de jurişti trebuie să se alinieze evoluţiei tehnologiei şi să facă paşi spre această direcţie.

Drumul este lung pentru a adapta mentalitatea societăţilor, antreprenorilor români la ideea de evoluţie în furnizarea serviciilor juridice, însă suntem încrezători şi faptul că suntem un start-up la început în acest domeniu este un lucru important pentru noi pentru că timpul „va curge” în favoarea noastră, vom dobîndi mai mult experienţă şi ne vom plia pe nevoile pieţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO