Business Internaţional

86 de companii bosniace scoase la privatizare

03.08.2000, 00:00 16



Federatia bosniaca musulmano-croata (Bosnia-Hertegovina) urmeaza sa vanda 86 de mari companii, oferind 51% din capitalul acestora unor investitori strategici iar restul de 49% cetatenilor, prin oferta publica de actiuni, a informat marti vice-presedintele agentiei pentru privatizare, Nedim Lulo.

Oficialul bosniac a mai spus ca procesul de convertire a cupoanelor din privatizare in actiuni ale companiilor de stat va incepe pe 29 septembrie, dupa ce a fost amanat cu trei luni.

Cele 51% oferite prin licitatii investitorilor strategici locali si straini, vor fi vandute exclusiv contra bani gheata, in timp ce restul de 49% vor fi oferite cetatenilor in schimbul cupoanelor de privatizare.

Lista companiilor oferite spre vanzare, considerate a fi de importanta strategica pentru statul bosniac, include si doua mari companii de electricitate si telecomunicatii si a fost intocmita de un grup de experti international.

Cele 10 agentii locale de privatizare ale federatiei bosniace au mai propus o lista de 206 companii, ce urmeaza sa fie privatizate in proportie de 10% contra bani si 90% in schimbul cupoanelor de privatizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO