Business Internaţional

Acciona incearca sa-si consolideze pozitia in Endesa

23.10.2006, 17:59 11

Acciona a afirmat ca si-ar putea tripla participatia la gigantul de utilitati spaniol Endesa la aproape 30% daca legea cu privire la detinerile de actiuni se va modifica in Spania pentru a permite o astfel de tranzactie, scrie Bloomberg.
Constructorul spaniol, care anterior afirmase ca ar putea achizitiona 25%, a dezvaluit noua tinta cu privire la Endesa. Acciona detine in prezent 10% din Endesa.
Grupul german E.ON a dat in judecata Acciona sub acuzatia de incercare de a bloca achizitia de 37,1 mil. euro (46,8 mil. dolari) a Endesa.
Reprezentantii Acciona au declarat ca nu se gandesc sa cedeze actiunile detinute catre E.ON pentru ceea ce ar constitui cea mai mare preluare din sectorul de utilitati.
"Acciona a cumparat actiuni la Endesa cu scop strategic, precis, de a bloca achizitia acesteia de catre E.ON", a afirmat firma germana in timpul procesului.
Constructorul spaniol a negat plangerile din proces si a afirmat ca investitia sa de 3,4 miliarde de euro (4,25 miliarde de dolari) pentru cei 10%, plus banii cheltuiti pentru a bloca un pachet echivalentul a 9,6%, este tintita la ramificarea de la domeniul constructiilor catre domeniul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO