Business Internaţional

Adecco amana, pe o perioada nedefinita, publicarea rezultatelor de anul trecut

14.01.2004, 00:00 20



Valoarea actiunilor Adecco, cea mai mare companie de servicii din sectorul fortei de munca pe plan global, a inregistrat o scadere dramatica, dupa ce compania elvetiana a declarat ca, pe fondul unor anchete de ordin contabil si financiar aflate in curs de derulare, isi amana pe termen nedefinit publicarea raportului cu privire la rezultatele inregistrate in anul 2003.



In cadrul unui interviu, Felix Weber, directorul financiar al companiei, a declarat ca datorita anuntului facut de companie, problemele cu care se confrunta aceasta par mai grave decat sunt in realitate.



In cadrul unei declaratii, compania anunta descoperirea unor puncte slabe in ceea ce priveste controalele interne in cazul unor operatiuni desfasurate de aceasta peste hotare. Compania declara ca analizeaza in prezent unele probleme de ordin contabil si probleme legate de controale interne in cazul unor operatiuni desfasurate in anumite tari. Tarile respective nu au fost specificate. In plus, compania a anuntat ca-si va publica rezultatele pe anul 2003 imediat ce aceste probleme vor fi clarificate.



Conform companiei, consiliul de conducere si comitetul de finante al acesteia au numit un avocat independent, al carui nume nu este precizat, care sa desfasoare o ancheta.



Felix Weber, directorul financiar al companiei, a declarat ca problemele raportate de companie nu ar trebui considerate drept nereguli contabile, asa cum le-au considerat mai multi analisti.



"Problemele intampinate releva un mediu de control inadecvat," a declarat acesta, referindu-se la declaratia companiei. "Nu este vorba de greseli, ci despre o evaluare necorespunzatoare", a adaugat Weber.



Weber a mai mentionat faptul ca verificarile operatiunilor desfasurate de companie in unele tari sunt verificari izolate, si nu reprezinta un audit complet.



Adecco a fost creata in 1996 prin fuzionarea companiei elvetiene Adia si a celei franceze Ecco. Adecco a fost auditata pana in anul 2001 de catre Arthur Andersen, apoi in 2002, dupa colapsul acesteia de catre Ernst&Young, ce a declarat atunci ca nu exista nereguli in ceea ce priveste respectarea standardelor americane de ordin contabil de catre companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO