Business Internaţional

Afectata de procese, Elite Model intra in faliment

18.02.2004, 00:00 18



Agentia de modelling ce a propulsat modele cum ar fi Naomi Campbell, Claudia Schiffer si Cindy Crawford a solicitat protectie impotriva falimentului in Statele Unite, relateaza BBC News.



Agentia Elite Model Management Corp a fost lider de piata timp de peste 30 de ani, inregistrand o perioada de glorie catre sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90, cand cele mai cunoscute supermodele erau la mare cautare. Acum, insa, agentia din Manhattan a intrat intr-o perioada mai intunecata a istoriei sale, in parte din cauza schimbarii tendintelor, dar si aparitiei unor rivale de marca. Principalul motiv pentru care agentia a luat hotararea de a cere protectie impotriva falimentului il constituie insa actiunile in instanta lansate impotriva sa.



Elite Model Management Corp va avea de suportat costuri foarte ridicate legate de o actiune privata de clasa in instanta lansata cu mult timp in urma. In acest caz, compania este acuzata de a fi conspirat la fixarea comisioanelor. Elite nu este singura acuzata in acest caz, printre celelalte agentii implicate numarandu-se si Ford Models si Next Model Management.



Agentia a anuntat ca va contesta aceste acuzatii.



Elite se confrunta in acelasi timp cu un alt caz in care o fosta angajata a acesteia, Victoria Gallegos, sustine ca fumul de tigara din birourile companiei i-au ruinat sanatatea, fiind nevoita sa paraseasca compania dupa numai sapte saptamani de activitatea. Aceasta a solicitat daune in valoare de 4,3 milioane de dolari, dar cazul nu a fost incheiat inca.



"Vom reactiona. Ne-am saturat de aceste procese ingrozitoare. Acum ne putem ocupa din nou de propriile afaceri," a declarat Monique Pillard, fondatoare a companiei Elite.



Specialistii spun ca viitorul marilor agentii de modeliing este din ce in ce mai nesigur pe masura ce competitia devine mai dura si modelele opteaza pentru un stil diferit de management.



"Competitia dintre marile agentii este extrem de stransa, in special in New York, pentru ca mizele sunt foarte mari," a declarat Harriet Close din cadrul Close Models.



"Supermodelele castiga inca sume foarte mari de bani, de aceea agentiile doresc sa le atraga cu atata disperare, fiind dispuse sa plateasca oricat pentru a le angaja".



Aceasta a declarat de asemenea ca activitatea principalelor agentii de modelling a fost afectata de actuala tendinta a modelelor de a alege agentii mai mici care sa le ofere servicii mai personalizate.



Elite a declarat ca activitatea sa se va derula in mod normal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO