Business Internaţional

AIG: salarizare in functie de performanta

07.04.2004, 00:00 17



AIG, cea mai mare companie de asigurari din lume din punct de vedere al valorii de pe piata, va schimba modul de remunerare a directorului sau executiv, alaturandu-se astfel unui grup restrans de companii din Statele Unite, care au raspuns cererilor tot mai insistente de a lega sumele de bani platite directorilor de performanta companiilor respective.



AIG a facut deja o serie de schimbari in ultimii doi ani in ceea ce priveste modul de conducere a companiei, marind numarul directorilor independenti din cadul consiliului de conducere si furnizand mai multe informatii asupra situatiilor financiare, scrie Financial Times. Compania a precizat ca va incerca sa obtina sprijinul actionarilor convocati la intalnirea anuala din luna mai pentru adoptarea unei noi metode de a calcula remuneratia lui Maurice "Hank" Greenberg, presedintele si directorul executiv al AIG.



Incepand cu anul curent, comitetul care va stabili modalitatea de recompensare a lui Greenberg, va fixa anumite "tinte" de performanta, in functie de acestea urmand sa determine bonusurile directorului executiv.



Comitetul format din mai multi directori independeti va lua in considerare diversi factori: profitul net si cresterile profitului net in ultimii ani, profitul si valoarea contabila pe actiune, extinderea pietelor de desfacere atat din punct de vedere geografic, cat si in ceea ce priveste cota de piata pentru produsele oferite etc.



Greenberg a fost recompensat anul trecut cu un salariu de 1 mil. dolari si cu bonusuri in valoare totala de 6,5 mil. dolari. El a primit 750.000 optiuni, pretul fixat al acestora fiind de 55,48 dolari/optiune. Noul plan prevede ca bonusurile lui Greenberg sa nu depaseasca 8 mil. dolari in acest an, 9 mil. dolari in 2005 si 10 mil. doalri in 2006.



Hotararea luata de AIG vine in completarea unor decizii similare ale altor companii mari, care au anuntat ca isi vor schimba politicile de remunerare, criticate ca fiind foarte generoase in trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri