Business Internaţional

Alegeri în Rusia: Ruşii îşi aleg un nou Parlament astăzi

Alegeri în Rusia: Ruşii îşi aleg un nou Parlament astăzi

Foto: AFP

Autor: Mediafax

04.12.2011, 09:48 233

Ruşii au început să voteze, duminică, la alegerile legislative care ar urma să fie câştigate de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin, într-un peisaj politic închis, după o campanie marcată de nereguli şi presiuni fără precedent, scrie Mediafax.

Circa 110 milioane de alegători sunt chemaţi să desemneze 450 de deputaţi ai Camerei inferioare a Parlamentului (Duma), în cadrul unui scrutin-test pentru premierul rus, care se pregăteşte să revină la Kremlin în 2012, după două mandate de preşedinte (2000-2008), pe fondul unei scăderi a popularităţii.

Birourile de vot s-au deschis la ora locală 08.00 (06.00 ora României) la Moscova şi în alte regiuni mai mari din această ţară, cea mai mare din lume, care se întinde pe nouă fusuri orare, şi se vor închide la ora 17.00 GMT (19.00 ora României) în vest.

În afară de Rusia Unită, alte trei formaţiuni care fac parte din adunarea actuală - Partidul Comunist, Partidul Liberal-Democrat şi Rusia Dreaptă (centru-stânga) - ar urma să depăşească pragul minim de 7 la sută pentru a intra din nou în Dumă.

Partidul de opoziţie Iabloko, creditat cu 4 la sută din voturi, are puţine şanse să intre în Parlament. În ceea ce priveşte partidul opoziţiei liberale Parnass, acesta a fost exclus de la scrutin şi a cerut, ca şi opoziţia radicală, boicotarea alegerilor sau votul nul, în semn de protest. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO