Business Internaţional

Alex Ferguson cumpara un mall din Ungaria cu 400 mil. euro

08.08.2007, 17:49 14

Active Asset Investment Management (aAIM), sustinuta de managerul echipei de fotbal Manchester United, Sir Alex Ferguson, a achizitionat Arena Plaza, un centru comercial aflat in constructie de catre Plaza Centers si programat pentru deschidere in luna octombrie a acestui an, scrie Portfolio.hu. aAIM a incheiat un acord de achizitionare a unui portofoliu de proprietati germane de pe segmentul de retail in schimbul a 700 de milioane de euro. Compania va achizitiona portofoliul de la compania Curzon Global Partners cu sediul la Londra, afiliata IXIS AEW Europe si parte a grupului francez Natixis. De asemenea, aAIM a achizitionat Arena Plaza din Budapesta in schimbul a 400 de milioane de euro.
Arena Plaza este cel mai amplu centru comercial aflat in constructie in capitala ungara. Mall-ul de 180.000 de metri patrati va cuprinde 65.000 de metri patrati de spatiu de inchiriat, aproximativ 200 de magazine si un hipermarket Tesco de 10.000 de metri patrati, incluzand si un garaj subteran cu o capacitate de 2.000 de locuri si un complex cinematografic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24