Business Internaţional

Alitalia ar putea fi cumparata de italieni

13.08.2007, 19:25 7

Un grup format din companii italiene este interesat de achizitionarea Alitalia, compania de transport aerian de stat, a declarat Antonio Baldassare, avocatul grupului de investitori, scrie presa internationala.
Baldassare afirma ca grupul este alcatuit din mai mult de cinci companii italiene si straine pentru care "finantarea nu reprezinta o problema". Acesta a refuzat insa sa dezvaluie numele investitorilor. Consortiul este interesat de procentul de 49,9% detinut de trezoreria italiana la Alitalia.
Daca va prelua compania, acesta ar mentine numarul de angajati, conducerea ar fi italiana, iar reteaua de zboruri va fi extinsa, a mai adaugat Baldassare.
Eforturile guvernului italian de a vinde compania aeriana s-au prabusit la mijlocul lunii iulie, atunci cand ultimii 11 potentiali cumparatori si-au retras ofertele pentru Alitalia, declarand ca nu se pot conforma conditiilor restrictive impuse de autoritatile italiene, printre care se numara si mentinerea numarului de angajati.
Insa daca guvernul ar impune conditii mai relaxate, Aeroflot (companie aeriana ruseasca), MattlinPatterson si TPG (fonduri americane de investitii private) si Air One (companie aeriana italiana) au declarat ca ar fi interesati din nou de preluarea Alitalia.
Printre numele vehiculate la posibila preluarea a Alitalia se numara si Air-France KLM, care, desi nu a prezentat nici o oferta oficala de cumparare, este considerata un posibil candidat datorita parteneriatului care exista intre acestea in cadrul aliantei Skyteam. "Asa cum este si normal, noi monitorizam situatia si daca vom fi contactati, vom asculta orice propunere din partea italienilor", a declarat Pierre-Henri Gourgeon, director de operatiuni la compania aeriana Air France-KLM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO