Business Internaţional

Apocalipsă pe Wall Street: un analist american susţine că Dow Jones se va prăbuşi cu 90% în următorii ani

Apocalipsă pe Wall Street: un analist american susţine că Dow Jones se va prăbuşi cu 90% în următorii ani
07.07.2010, 14:10 39

Robert Prechter, unul dintre cei mai cunoscuţi "profeţi" dinindustria financiară, prezice căderea bursei americane cu 70 pânăla 90 de procente, scrie The Guardian. Prechter crede că indiceleDow Jones Industrial Average se va prăbuşi în următorii cinci -şapte ani de la nivelul actual de circa 9.700 de puncte la 3.000sau chiar 1.000 de puncte.

"Este foarte evident că există un risc imens pe piaţa de capital.Obişnuiesc să spun <<vine iarna, cumpără-ţi unpalton>>. Alţii îi sfătuiesc însă pe oameni să rămână<<dezbrăcaţi>>. Dacă eu voi greşi, nu vei avea desuferit. Însă dacă ei greşesc, vei fi terminat. Este foarteimportant să optezi pentru siguranţă, cel puţin pentru o perioadă",a spus Prechter.

Prechter, în vârstă de 61 de ani, este un fost analist în cadrulbăncii americane de investiţii Merrill Lynch şi este un adept alaşa-numitei teorii "Elliott Wave", care susţine că, în cele maimulte cazuri, comportamentul investitorilor poate fi anticipat înfuncţie de parametri psihologici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri