Business Internaţional

Apple a vândut mai puţine iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal din 2017

Apple a vândut mai puţine iPhone-uri în ultimul...

Autor: Anca Olteanu

03.05.2017, 11:43 133

Apple a vândut 50,8 milioane de iPhone-uri în trimestrul care s-a finalizat la 1 aprilie, mai puţin faţă de acceaşi perioadă a anului precedent, când au fost vândute 51,2 milioane de telefoane.

„Remarcăm că este o pauză în achiziţiile iPhone, care credem că se datorează rapoartelor constante, care au apărut mai repede, despre viitoarele modele iPhone”, a spus directorul general al Apple, Tim Cook, în cadrul unei conferinţe.

În trecut, Apple schimba forma unui iPhone odată la doi ani. Modelul iPhone 7, lansat în septembrie, avea trăsături similare cu predecesorul, extinzând, astfel, ciclul la trei ani. Acest lucru ar fi putut încuraja mai mulţi clienţi să amâne cumpărarea, scrie Reuters.

Firma cu sediul în Cupertino, California a prognozat venituri de 45,5 miliarde de dolari pentru trimestrul actual, care se bazează pe succesul viitorului iPhone.

Vânzările iPhone au scăzut, iar Apple a pierdut din cota de piaţă din China, o sursă majoră de creştere, anul trecut, pe fondul competiţiei generate de rivalii locali precum Huawei, Oppo şi Vivo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO