Business Internaţional

Asaltul rusesc asupra Bahmut a "stagnat în mare parte", afirmă Ministerul britanic al Apărării

Asaltul rusesc asupra Bahmut a "stagnat în mare parte",...

Autor: Andreea Tobias

25.03.2023, 10:14 49

Asaltul Rusiei asupra oraşului Bakhmut, intens contestat din estul Ucrainei, a fost "în mare parte blocat", afirmă Ministerul britanic al Apărării.

Acest lucru este probabil în primul rând un rezultat al uzurii extreme a forţelor ruseşti. Ucraina a suferit, de asemenea, pierderi grele în timpul apărării sale.

Ministerul a declarat că situaţia Rusiei a fost probabil înrăutăţită de "tensiunile dintre Ministerul rus al Apărării şi Grupul Wagner, ambele contribuind cu trupe în acest sector", relatează The Guardian.

Bătălia pentru Bahmut a fost cea mai lungă şi cea mai sângeroasă din războiul Rusiei în Ucraina.

Ministerul britanic a declarat că, în schimb, Rusia şi-a mutat probabil concentrarea operaţională spre Avdiivka, la sud de Bahmut, şi spre sectorul Kremina-Svatove din nord - "zone în care Rusia probabil că aspiră doar să îşi stabilizeze linia frontului".

Acest lucru sugerează o revenire generală la un proiect operaţional mai defensiv, după rezultatele neconcludente ale încercărilor sale de a desfăşura o ofensivă generală începând cu ianuarie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO