Business Internaţional

Avocatul lui Kahn, acelaşi care l-a apărat pe Puff Daddy, convins că şeful FMI va câştiga

Avocatul lui Kahn, acelaşi care l-a apărat pe Puff Daddy, convins că şeful FMI va fi scos de sub acuzare

Autor: Alexandra Fusoi

05.06.2011, 12:01 220

Unul dintre avocaţii lui DominiqueStrauss-Kahn este convins că fostul director FMI va fi scos de subacuzare şi se declară încrezător în şansele acestuia de a câştigaprocesul în care este acuzat de comiterea de agresiuni sexuale,relatează AFP.

"Nu vreau să intru deocamdată îndetaliile acestui caz, dar sunt încrezător, nu cred deloc căStrauss-Kahn ar fi vinovat de faptele care i se reproşează şi potsă prezic că va fi scos de sub acuzare", a afirmat avocatulBenjamin Brafman, într-un interviu acordat canalului de televiziunefrancez M6.

Fostul director al FonduluiMonetar Internaţional, pe care o cameristă l-a acuzat de agresiunesexuală şi tentativă de viol, va compărea luni în faţajustiţiei.

Brafman, care a refuzat să deainterviuri de la declanşarea scandalului, a acceptat propunerea M6deoarece "era vorba mai degrabă de un portret al său decât deultimul său caz", a afirmat Etienne Truchot, unul dintre cei doijurnalişti francezi care au discutat cu avocatulamerican.

Materialul de 20 de minuterealizat de M6 se intitulează "Benjamin Brafman, avocatulstarurilor, starul avocaţilor" şi urmează să fie difuzat în Franţaduminică, în cadrul emisiunii "66 minutes".

Les Levine, detectiv privat care alucrat mai mulţi ani pentru Brafman, povesteşte că misiunea sa era"răscolirea coşurilor de gunoi", pentru a-i permite avocatului săle spună juraţilor că martorul principal "nu este deîncredere".

Ben Brafman, în vârstă de 62 deani, "este foarte bun atunci când este vorba despre hărţuireaprocurorului", afirmă, la rândul său, fostul procuror Walter Mack,care i-a fost adversar în anii '80, în procesele împotriva unorclanuri mafiote. "În fiecare dimineaţă, timp de jumătate de oră,îmi spunea, la audieri, că mi-am făcut treaba prost şi mădestabiliza", adaugă el.

În 2001, când a obţinut achitarearapperului Puff Daddy - acuzat că a deschis focul în faţa a peste100 de martori -, avocatul a fost auzit spunând "Îi mulţumesc luiDumnezeu".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO