Business Internaţional

BAA are nevoie de bani pentru achizitia Budapest Airport

24.01.2006, 21:34 10

Operatorul aeroportuar britanic BAA intentioneaza sa vanda obligatiuni pentru a finanta preluarea pachetului majoritar de actiuni al Budapest Airport, potrivit unor oficiali ai bancilor care intermediaza tranzactia, citati de Portfolio.hu.

BAA intentioneaza sa lanseze doua emisiuni denominate in euro si una in lire sterline pentru a refinanta achizitia pachetului de 75% minus o actiune din cadrul Budapest Airport, tranzactie in valoare de 1,26 mld. lire sterline (1,8 mld. euro) incheiata in luna decembrie.

Emisiunea este intermediata de bancile ABN AMRO, Barclays Capital, Morgan Stanley si Royal Bank of Scotland. Titlurile vor fi lansate in curand, totul depinzand de conditiile de pe piata, dupa o intrunire cu investitorii si brokerii.

Preluarea Budapest Airport este cea mai mare achizitie realizata de operatorul britanic si in acelasi timp cea mai ampla privatizare individuala incheiata in Ungaria. Oficialii BAA au aratat ca vor sa transforme aeroportul ungar in principalul centru de acest gen din Europa Centrala.

In 2005, aeroportul international Ferihegy din Budapesta a inregistrat un trafic de peste 8 milioane de pasageri, cu aproximativ 25% mai mult decat in anul anterior.

BAA este cotata de catre agentia de evaluare financiara Moody''s Investors Service cu calificativul "Baa1" si cu "A" de Standard&Poor''s. Ambele agentii de rating au redus ca-lificativele acordate companiei britanice dupa ce aceasta a preluat in luna decembrie Budapest Airport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO