Business Internaţional

Bank of America va plăti 410 milioane dolari pentru a evita procese grele cu clienţii păgubiţi

Bank of America va plăti 410 milioane dolari pentru a evita procese grele cu clienţii păgubiţi

Autor: Popescu Vlad

06.02.2011, 17:38 19

Bank of America, cea mai mare bancă americană după active, aîncheiat o înţelegere de 410 milioane de dolari pentru a evitaprocese cu numeroşi clienţi care acuză instituţia de credit că aperceput comisioane excesive de overdraft prin "practiciînşelătoare", transmite Bloomberg citat de Mediafax.

Procesele comune din SUA privind overdraftul au fost unificateîn 2009 într-o instanţă federală din Miami, clienţii acuzând 12bănci de încălcarea contractului, înşelăciune şi camătă (dobânziexagerate). Printre instituţiile acuzate se numără Citigroup,JPMorgan Chase şi Wells Fargo.

Un client din Miami a descris, în plângerea împotriva Bank ofAmerica, că a deschis un cont în anul 2000 după ce a văzut spoturipublicitare. El susţine că banca l-a făcut să creadă că are maimulţi bani în cont decât avea în realitate, şi că instituţia decredit i-a debitat banii astfel încât să perceapă comisioane deoverdraft cât mai ridicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO