Business Internaţional

Bursa americană începe ziua pe minus, speriată de Europa

Bursa americană începe ziua pe minus, speriată de Europa

Autor: Marius Oncu - Mediafax

05.01.2012, 18:02 207

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere şedinţa de joi, din cauza temerilor privind stabilitatea financiară a zonei euro, dar declinul a fost limitat de date solide privind piaţa muncii din SUA, transmite Reuters.

Indicele industrial Dow Jones a pierdut 0,82%, Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,64%, iar Indicele compozit Nasdaq cu 0,30%.

Numărul angajaţilor din sectorul privat american a urcat cu 325.000 în decembrie, potrivit raportului unei companii private, peste aşteptările analiştilor de 178.000 de locuri de muncă, în timp ce Departamentul Muncii a anunţat că cererile pentru şomaj au înregistrat o scădere de 15.000 în ultima săptămână. Datele oferă noi dovezi privind îmbunătăţirea situaţiei pe piaţa muncii în SUA.

Cotaţiile din sectorul financiar s-au numărat printre acţiunile cu cele mai mari scăderi, afectate de declinul declinul înregistrat de băncile europene, ca urmare a temerilor investitorilor referitoare la capacitatea instituţiilor de credit din Europa de a obţine capital suplimentar.

În Europa, Franţa a reuşit să împrumute joi 7,96 miliarde de euro, cât şi-a propus, însă pentru obligaţiunile pe zece ani, de referinţă, costurile de împrumut au urcat iar cererea s-a redus faţă de emisiunile anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO