Business Internaţional

Bursa de la New York a deschis în creştere

Bursa de la New York a deschis în creştere

Foto:AFP

Autor: Anca Dumitrescu

12.04.2012, 17:19 109

Acţiunile de pe Wall Street au început tranzacţiile de joi în creştere, susţinute de scăderea randamentelor obligaţiunilor Italiei şi Spaniei cu maturitate de 10 ani, dar avansul a fost limitat de numărul peste aşteptări al cererilor de ajutoare de şomaj din SUA.

Indicele Dow Jones este în urcare cu 0,12%, Standard & Poor's 500 cu 0,11%, iar Nasdaq cu 0,24%.

Costul împrumuturilor Italiei pe termen de trei ani a urcat la o licitaţie de obligaţiuni de joi cu peste un punct procentual faţă de luna martie, dar randamentele obligaţiunilor Italiei şi Spaniei cu maturitate de 10 ani au scăzut, iar euro s-a apreciat, indicând o atenuare a temerilor investitorilor legate de criza datoriilor.

În SUA, numărul cererilor pentru ajutoare de şomaj a crescut săptămâna trecută la cel mai ridicat nivel după luna ianuarie, ceea ce ar putea provoca temeri că redresarea pieţei muncii se blochează, mai ales că numărul de posturi create în martie a scăzut.

Departamentul Muncii a anunţat joi că numărul solicitărilor pentru indemnizaţii de şomaj a crescut cu 13.000, la 380.000, peste nivelul de 355.000 anticipat de analişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO