Business Internaţional
California şi New York dau tonul creşterii salariului minim în SUA
Într-o lume în care se vorbeşte din ce în ce mai des de distribuirea inegală a avuţiei, de bani aruncaţi din elicopter şi de introducerea unui venit de bază pentru oricine, legislatorii din California au încheiat un acord preliminar privind majorarea salariului minim la 15 dolari pe oră până în anul 2022. Acesta este cel mai important pas înainte dintr-o campanie de majorare a remuneraţiilor angajaţilor cu venituri scăzute, scrie The New York Times. Dacă acordul va fi pus în practică, California ar deveni primul stat american care adoptă un salariu minim pe oră de 15 dolari. Un acord similar se află în curs de negociere în New York. Potrivit acordului încheiat în California, salariul minim, care a fost majorat la 10 dolari pe oră la începutul acestui an, va creşte la 15 dolari în următorii şase ani.
Companiile mici vor avea la dispoziţie încă un an pentru a se conforma. Susţinătorii măsurii de majorare a salariului au salutat acordul din California, caracterizându-l drept o victorie majoră care va declanşa iniţiative similare la nivel naţional. Până acum, eforturile s-au concentrat în mare parte la nivel local. Seattle, Los Angeles şi San Francisco au optat să introducă treptat un salariu minim de 15 dolari în anii viitori. Săptămâna trecută, primarul Washingtonului a propus majorarea salariului minim la 15 dolari până în 2020. Acum, se pare că bătălia se va da la nivel de state.O măsură de majorare a salariului minim la 15 dolari pe oră în California şi New York ar avea consecinţe extrem de importante, având în vedere dimensiunea celor două state, arată Paul K. Sonn, consilier general al National Employment Law Project, un grup de cercetare în domeniul salarial. În Europa, Germania a introdus pentru prima dată în istoria sa salariul minim pe economie, de 8,5 euro pe oră, începând cu ianuarie 2015.
-
„Made in Romania“ devine „Made in Vietnam“. România a devenit prea scumpă pentru producătorii de haine şi pantofi
-
Pe hârtie, România este plină de proiecte, dar realitatea este alta: Veriga slaba din economie, sectorul construcţiilor, este la al treilea an consecutiv de scădere
-
Cum ar trebui să arate acţionariatul unei companii pentru ca aceasta să fie în prim-planul investitorilor
-
ZF Power Summit 2019 devine timp de două zile locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din energie, petrol şi gaze. Care vor fi temele abordate?
-
Finanţe personale. Romgaz ar putea plăti dividende cu un randament de 13,5% din profitul pe 2018 şi din rezerve
-
Doron Klein, CEO AFI Europe România: Casa Radio ar putea fi un proiect mai mare decât AFI Cotroceni
-
Producătorul german de cablaje auto Leoni recrutează 100 de oameni pentru fabrica din Beiuş, judeţul Bihor
-
Antreprenori locali. Dorel Goia a ajuns cu reţeaua de restaurante şi brutării La Casa la 46 de unităţi în zona Transilvaniei. „Nu mergem mai departe pentru că este greu de gestionat un astfel de business de la distanţă.“
-
Producătorul de lactate Comalat din Teleorman, deţinut de antreprenorul Petre Filip, investeşte în retehnologizarea fabricii pentru a intra în comerţul modern
-
Bancherii trimit liniile de finanţare înapoi acasă: datoria externă a băncilor s-a redus cu 900 milioane euro în 2018