ZF 24

Aproape 6.000 de studenţi români pleacă anual să lucreze în SUA pe timpul verii şi vin acasă cu câteva mii de dolari economisiţi

Aproape 6.000 de studenţi români pleacă anual să...

Autor: Mihaela Pascari

27.03.2016, 10:02 885
Aproape 6.000 de studenţi români au lucrat vara trecută în Statele Unite prin programe de tip work & travel, iar unii dintre ei s-au întors acasă cu sume cuprinse între 7.000 şi până la 11.000 de dolari (în cazul celor care au avut câte două joburi).
 
Cele mai căutate joburi în rândul studenţilor români care vor să lucreze în SUA sunt cele din restaurante, hoteluri sau parcuri de distracţii, iar regiunile preferate sunt cele de pe Coasta de Est şi cele din centru către nord-vest din SUA, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
 
„Anul trecut aproape 6.000 de studenţi din întreaga ţară au participat la programul Summer Work and Travel. Ne pregătim pentru chiar mai mulţi participanţi în acest sezon. Majoritatea covârşitoare a studenţilor calificaţi obţin viză J1 pentru acest program. Este necesară însă o cunoaştere de bază a limbii engleze“, au mai precizat reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO