Business Internaţional

Care este mâncarea preferată a omului care a fost la toate restaurantele de trei stele Michelin din lume

Mâncarea preferată a omului care a fost la toate restaurantele cotate cu trei stele Michelin din lume

Mâncarea preferată a omului care a fost la toate restaurantele cotate cu trei stele Michelin din lume

Autor: Cătălina Butan,

13.10.2013, 17:59 4877

Fost manager în cadrul grupului petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell, Andy Hayler, susţine că este singurul om care a vizitat toate restaurantele cotate cu trei stele Michelin din lume, scrie Business Insider.

Hayler este astăzi critic de restaurante pentru revista de specialitate Elite Traveler dar şi un membru frecvent al juriului emisiunii Master Chef din Marea Britanie.

 

Hayer susţine că în 2012 erau 109 restaurante cotate cu trei stele Michelin în întreaga lume. El mănâncă la aceste restaurante, pe propria cheltuială, după care îşi scrie părerile despre mâncăruri pe site-ul său Andy Hayler`s Restaurant, Food and Hotel Guide. Doar anul trecut, Hayer a mâncat la 36 de restaurante singur, din Londra până în Japonia. El a spus într-un interviu pentru Business Insider că nu a mâncat nicăieri în lume mâncare mai bună ca la restaurantul Jamin, din Paris, unde obişnuia să meargă de două ori pe an. Printre mâncărurile preferate ale lui Hayer să numără şi o gustare de la restaurantul Ledoyen, de asemenea din Paris, numită spaghetti, fără nicio legătură însă cu pastele italieneşti. Spaghetti este “un mic castel cu trufe şi ciuperci Morel topite”, după cum Hayer descrie.

 

Hayer mai spune că în Italia, la restaurantul Le Calandre a mâncat cel mai bun orez din lume iar că Leyoden din Paris are “deserturi incredibile”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24