Business Internaţional

CEO-ul Manchester United, David Gill, va fi înlocuit cu un fost bancher de la JPMorgan

 CEO-ul Manchester United, David Gill, va fi înlocuit cu...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.02.2013, 19:24 141

​CEO-ul clubului britanic de fotbal Manchester United, David Gill, va renunţa la funcţia sa pe 30 iunie, după zece ani de activitate, şi va fi înlocuit de un fost bancher al JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci din lume, scrie Bloomberg.

Conducerea clubului care a câştigat 19 titluri de campion al Angliei va fi preluată de fostul bancher Ed Woodward. Gill, în vârstă de 55 de ani, va rămâne în board-ul clubului. Woodward, 40 de ani, este în prezent vicepreşedintele Manchester United. Din funcţia de CEO, el va fi responsabil printre altele de colaborarea cu antrenorul Alex Ferguson în privinţa transferurilor de jucători.

Sub comanda lui Gill, clubul a câştigat patru titluri de campion în Premier League, un trofeu în Champions League şi a cunoscut o explozie a veniturilor din sponsorizări. Gill a ajutat “la punerea fundaţiilor pentru actualul Manchester United”, a scris Ferguson într-un comunicat.

Ferguson, în vârstă de 71 de ani, este antrenor la United din 1986. Woodward a fost bancher la echipa de fuziuni şi achiziţii a JPMorgan din 1999 până în 2005. La JPMorgan, Woodward a ajutat familia Glazer să strângă 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpăra United în 2005.

Veniturile din sponsorizări ale clubului au crescut cu aproape 50%, la 20,8 milioane de lire sterline, în al doilea trimestru datorită, printre altele, unor acorduri convenite cu China Construction Bank.

United conduce în Premier League cu 12 puncte în faţa campioanei Manchester City şi cu 12 jocuri înainte de încheierea sezonului. Echipa lui Ferguson a remizat 1-1 cu Real Madrid în actuala ediţie a Champions League.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO