Business Internaţional

Chiar dacă are venituri de aproximativ 3 miliarde de dolari în T4, Uber continuă să fie compania cu cea mai puternică pierdere din istoria Silicon Valley

Chiar dacă are venituri de aproximativ 3 miliarde de...

Autor: Corina Zamfir

17.04.2017, 18:05 912

Veniturile Uber au ajuns la 2,9 miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2016, în creştere cu 70% faţă de al treilea trimestru al aceluiaşi an. Veniturile totale din 2016 ale companiei au fost 6,5 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Compania de transport cu sediul în San Francisco a raportat, de asemenea, o pierdere de 991 de milioane de dolari în al patrulea trimestru, o creştere secvenţială de 6,1% din de-al treilea trimestru.

Uber continuă să fie compania cu cea mai puternică pierdere din istoria Silicon Valley, având o pierdere ajustată de 2,8 miliarde de dolari în 2016 (excluzând pierderile masive din afacerea Uber din China, care a fost vândută în luna august a anului trecut).

Aceste pierderi continuă să crească, deşi într-un ritm mai lent decât veniturile Uber, ceea ce sugerează că societatea este într-o etapă de creştere mai eficientă.

Cu o evaluare de 62,5 miliarde de dolari, Uber este compania privată cea mai valoroasă din Silicon Valley, şi a strâns mai mult de 15 miliarde de dolari din partea investitorilor în capitaluri proprii şi datorii. Compania are aproximativ 7 miliarde de dolari în numerar şi o linie de credit neexploatată de 2,3 miliarde de dolari.

Rezultatele financiare din al patrulea trimestru ale Uber au fost dezvăluite întâi de Bloomberg şi apoi confirmate de către companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO