Business Internaţional

Christchurch, oraşul cutremurelor. Încă două cutremure lovesc oraşul neozeelandez

Christchurch, oraşul cutremurelor. Încă două cutremure lovesc oraşul neozeelandez

Autor: Ioana Bojan

13.06.2011, 09:32 78

Christchurch, al doilea oraş ca importanţă din Noua Zeelandă,deja devastat de două seisme în ultimele zece luni, a fost afectatluni de o serie de cutremure, care, potrivit primelor informaţii,nu s-au soldat cu victime, relatează AFP citată de Mediafax.

Oraşul a fost afectat luni la prânz de un cutremur cumagnitudinea de 5,2, care a avut epicentrul la zece kilometri deChristchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11 kilometri. Câtevaminute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cumagnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şihipocentrul la 11 kilometri.

"Serviciile de salvare au intervenit imediat, dar este încă preadevreme pentru a confirma dacă există răniţi", a declarat primaruloraşului, Bob Parker.

"Sper că informaţile care îmi parvin despre răniţi se referă larăni uşoare", a afirmat el la Sky News.

O clădire s-a prăbuşit în centrul oraşului, în mare partepărăsit după cutremurul de la 22 februarie, şi nici o persoană nu afost găsită sub dărâmături, a precizat un purtător de cuvânt alpoliţiei.

Al doilea seism, cu magnitudinea 6, a determinat poliţia săevacueze o parte din ceea ce se numeşte "zona roşie", în centruloraşului.

Poliţia le-a cerut locuitorilor să verifice dacă vecinii lor şiapropiaţii sunt în stare bună şi le-a recomandat să rămână în case.Dar mulţi au ieşit pe stradă pentru a merge la apropiaţii lor saupentru a încerca să se întoarcă acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO