Business Internaţional

Citibank incearca din nou sa preia ceva in Germania

22.11.2005, 19:46 23

Divizia de retail bancar a Citigroup in Germania analizeaza posibilitatea de a se extinde pe piata celei mai mari economii europene prin intermediul unor preluari, a declarat presedintele Citibank Germany, Sue Harnett, publicatiei Frankfurter Alllgemeine Sonntagszeitung.

Harnett a spus intr-un interviu ca Citibank cauta posibile tinte de achizitii, dar ca banca va fi extrem de precauta in selectarea obiectivelor.

"Nu trebuie sa cumparam neaparat ceva mare, ci o entitate care sa ne completeze din punctul de vedere al produselor sau regional", a spus Harnett, excluzand o oferta pentru Deutsche Bank.

Ea a spus ca ar putea fi vorba de o afacere in domeniul cardurilor de credit sau o banca regionala.

Afirmatiile lui Harnett survin intr-o perioada in care sectorul bancar german traverseaza o perioada de consolidare.

Bancile regionale Berliner Bank si Bankgesellschaft Berlin sunt de vanzare, in timp ce Commerzbank a anuntat, saptamana trecuta, achizitionarea bancii Eurohypo, contra sumei de 4,5 miliarde de euro, in cadrul celei mai importante preluari bancare ce a avut loc pe piata locala din Germania in ultimii ani. Eurohypo a fost considerata foarte atractiva pentru portofoliul Commerzbank, pentru ca, conform declaratiilor acestora, orice crestere a capitalului ar putea produce profit. In urma tranzactiei dintre Commerzbank si Eurohypo va rezulta a doua mare institutie germana de credit listata la bursa.

Postbank a anuntat, in luna octombrie, ca va cumpara BHW, a doua mare banca de credite ipotecare din Germania, in timp ce grupul HVB este pe cale de a fuziona cu grupul italian UniCredito.

Citibank Germany are trei milioane de clienti si este principalul furnizor de credite de consum, cu o cota de piata de 6,5%.

De asemenea, banca are 300 de sucursale in toata tara si este orientata preponderent spre oferta de servicii de private banking.

Harnett a spus ca Citibank se asteapta, pentru anii urmatori, la o dezvoltare rapida a activitatilor din domeniul cardurilor de credit si al consultantei pentru investitii si intentioneaza ca, in 2006, sa creeze intre 300 si 500 de noi locuri de munca.

Profitul inainte de impozitare obtinut de Citibank Germania in prima jumatate a anului a crescut cu aproape 7%, la 332 de milioane de euro, in timp ce castigul operational a stagnat la 531 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO