Business Internaţional

Citigroup - schimbare surprinza in top management

29.09.2004, 00:00 15



Luni, Citigroup a dezvaluit o schimbare surpriza in top managementul companiei, prin care Sallie Krawcheck, cea mai influenta femeie de pe Wall Street, preia functia de director financiar si sef al departamentului de strategie de la Todd Thomson, informeaza Financial Times.



Thomson va trece in locul doamnei Krawcheck ca sef al Smith Barney, divizia Citigroup de brokeraj si cercetare a pietei.



Prin aceasta manevra, Krawcheck, fost analist al pietei, va deveni o figura cheie in relatia dintre Citigroup si Wall Street intr-o perioada in care directorii de varf se simt frustrati de preturile actiunilor.



Krawcheck, in varsta de 39 de ani si Thomson (43) reprezinta tinerele vedete ale Citigroup. Directorul executiv Chuck Prince a afirmat ca aceasta schimbare le va permite la amandoi sa-si largeasca experienta de management.



"Le oferim acestor talentati directori oportunitatea dezvoltarii abilitatilor de management cu scopul de a crea o generatie de lideri cu larga experienta in Citigroup", a declarat Prince.



Krawcheck a fost adusa in companie in urma cu doi ani, de catre Sandy Weill, presedinte, pentru a conduce Smith Barney, in urma unui scandal de cercetare defectuoasa.



Krawcheck, cu o inalta reputatie ca analist, a intreprins o restructurare a operatiunilor de cercetare ale Smith Barney pentru imbunatatirea calitatii si obiectivitatii analizelor companiei.



"Sallie a administrat eficient afacerea noastra de private client wealth management si de analiza a afacerii intr-un din cele mai dure perioade din istoria companiei, creind un sistem independent de cercetare a pietei foarte apreciat pentru obiectivitatea, profunzimea si calitatea sa", a afirmat Prince.



Thomson, care a condus inainte banca privata a Citigroup, a ocupat timp de peste patru ani functia de director financiar si nu a ascuns faptul ca doreste sa-si largeasca orizontul de experienta in management.



"Todd a consolidat functia noastra financiara si a promovat continuu o mai mare transparenta si claritate a raportelor noastre financiare, in cei aproape cinci ani cat a fost director", a declarat Prince.



Krawcheck dorea de mult timp o oportunitate de a privi afacerea grupului dintr-un punct de vedere global, vizand in special functia de strategie a companiei.



Prince crede ca amandoi vor aduce "energie proaspata si perspective" noilor posturi in care avtiveaza acum.



Aceasta manevra vine intr-un moment de dificultati pentru Citigroup care incearca sa convinga investitorii ca poate mentine rata inalta de crestere cu care i-a obisnuit, fara a efectua mari achizitii.



La inceputul acestei luni, organismul financiar supraveghetor din Japonia a decis inchiderea afacerii private banking a Citigroup din aceasta tara. Aceasta lovitura a urmat scandalului referitor la imensul volum de obligatiuni guvernamentale europene tranzactionat de catre traderii Citigroup in august. Operatiunile au afectat sistemul electronic de tranzactionare si i-au ingrijorat pe oficialii guvernelor europene implicate in legatura cu impactul asupra lichiditatii obligatiunilor acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO