Business Internaţional

Coca-Cola îşi transferă în Bulgaria toate birourile administrative din Europa

Coca-Cola îşi transferă în Bulgaria toate birourile...

Autor: Ioana Nita

11.04.2013, 00:02 514

Producătorul american de băuturi răcoritoare Coca-Cola îşi transferă în Bulgaria centrul financiar şi administrativ pentru toate operaţiunile din Europa, scrie agenţia Novinite. Anunţul a fost făcut de ministrul interimar al economiei şi energiei Asen Vasilev într-un interviu acordat televiziunii locale Nova.

„Este vorba de toţi contabilii, consilierii juridici şi cea mai mare parte a departamentului administrativ al companiei. Centrul nu va gestiona doar operaţiunile pentru regiunea balcanică, ci pentru întreaga Europă“, a explicat ministrul bulgar. El a menţionat că gigantul american a ales Bulgaria datorită personalului calificat şi taxelor reduse. Impozitul pe profit din Bulgaria este de 10%, cel mai mic din Europa.

Anul trecut, Coca-Cola Enterprises a anunţat că va deschide la Sofia până la începutul verii un centru financiar în care vor lucra aproximativ 150 de persoane. Coca-Cola Enterprises este îmbuteliatorul companiei americane pentru Europa de Vest, operând în Marea Britanie, Belgia, Luxemburg, Norvegia, Franţa, Olanda şi Suedia.

Coca-Cola Hellenic, cel mai mare îmbuteliator al Coca-Cola din Europa, s-a mutat anul trecut în Elveţia, renunţând la Grecia ca hub de operaţiuni pe fondul crizei economice şi financiare din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24