Business Internaţional

Creşterea economică din 2010 şi inflaţia anuală din 2011 în principalele ţări emergente

no title

Autor: Bogdan Cojocaru

08.03.2011, 21:37 110

Economiile emergente, care sus­ţin revenirea globală, dau semnede supraîncălzire, în condiţiile în care presiunile inflaţionistecresc, a declarat John Lipsky, prim-adjunctul directorului generalal Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de agenţia de presăThomson Reuters.

"În economiile emergente, care cresc cu 6,5% - 7%, începem săvedem primele semne de supraîncălzire", a afirmat Lipsky. Dupădeclinul economic mondial din 2008-2009, pieţele emergente îşirevin într-un ritm rapid, în timp ce economiile dezvoltateevoluează mai lent.
Descurajaţi de creşterea lentă a economiilor dezvoltate,investitorii au luat cu asalt pieţele emergente, aducând capitalstrăin, foarte necesar, dar şi riscuri inflaţioniste.

În aceste condiţii, China, Brazilia şi alte state cu dezvoltarerapidă încearcă să limiteze inflaţia şi să controleze intrărilemasive de capital. Majorarea recentă a preţurilor petrolului aactualizat problema inflaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO