Business Internaţional

Criza naşte drame: furturi şi jafuri armate la uzina General Motors din Michigan

Criza naşte drame: furturi şi jafuri armate la uzina General Motors din Michigan
15.10.2010, 12:58 31

Compania GM a înaintat un plan de reorganizare judiciară carearată cum va vinde părţile acum nedorite din ceea ce era în urmă cudoar doi ani cel mai mare producător auto al lumii. Dar procesuleste lent şi, în timp ce închiderea uzinelor a costat dejaeliminarea de locuri de muncă şi de venituri din impozite pentrumulte comunităţi, fabricile goale devin şi ele o povară.

"Când General Motors a tras oblonul în Flint, doar au stinsbecurile", povesteşte Chris Swanson, căpitan la poliţia locală dinGenesee County, care a făcut aproape 20 de arestări anul acesta lacomplexul Flint North pentru acuzaţii de furt, jaf armat şialtele.

Şefii poliţiei spun că hoţii au furat tone de metal de lafabricile din Flint în ultimul an, dar abia toamna aceasta, după ceau tras cu arma spre un paznic neînarmat, GM a angajat poliţişticare să patruleze în zonă. Două nopţi mai târziu, şi ei au fostatacaţi cu focuri de armă.

La circa 70 km la vest de Flint, oficialii din Lansin Townshipau o problemă diferită. Ei încă aşteaptă ca oricare dintre companii- GM sau Motors Liquidation - să ia tonele de moloz de la douăfabrici pe care le-a demolat înainte de faliment. Locurile unde aufost fabricile sunt o oroare şi un obstacol pentru redezvoltareacomunităţii, spun poliţiştii.

Oficialii Motors Liquidation nu au dorit să comenteze pentruacest articol, în afară de un comunicat despre angajamentul lor cuprivire la siguranţa proprietăţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO