Business Internaţional

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol luni dimineaţă

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol luni dimineaţă

Autor: Radu Racu

20.06.2011, 09:45 416

Preţul petrolului a continuat să scadă luni, continuând astfelcel mai lung declin din ultimele şase săptămâni, pe fondulîngrijorărilor legate de efectele situaţiei din Grecia asupraeconomiei mondiale şi implicit a cererii de compbustibili, scrieBloomberg.

Contractele pentru piaţa americană se situează la minimulultimelor patru luni, în condiţiile în care piaţa este dominată deştirile negative privind exporturile Japoniei - aflate în scăderemai mult decât estimările în luna mai - şi cele legate de vânzărilede case din SUA, despre care se estimează că vor atinge minimulanului luna aceasta.
Petrolul destinat pieţei americane pentru luna iulie era cotatluni dimineaţă la 91,42 de dolari pe baril, în scădere cu 1,7%.Acelaşi petrol dar destinat livrărilor din luna august, a coborâtcu 1,6%, la 91,92 dolari pe baril.
Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă pe piaţa londoneză, s-aoprit vineri la 113,21 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel din 24mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO