Business Internaţional

Cum îşi plătesc francezii impozitele

Cum îşi plătesc francezii impozitele

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

18.04.2011, 23:36 14

Ministrul francez pe buget François Baroin a lansat săptămânatrecută campania anuală a impozitului pe venit, scrie Le Figaro.Termenele limită de depunere a declaraţiilor vor fi cuprinse între30 mai şi 23 iunie.

Începând cu săptămâna viitoare, francezii vor primi în cutiilepoştale obişnuitul plic de la fisc ce conţine declaraţia pe venit.Ministerul bugetului va încheia procesul de trimitere a plicurilorpe 4 mai.

Francezii vor declara veniturile obţinute în anul 2010, veniturice vor servi pentru calcularea impozitului pe venit plătit în acestan. Cei care utilizează în continuare declaraţia pe hârtie au catermen limită de depunere a acesteia data de 30 mai. Cei care-şivor declara veniturile pe internet pe impots.gouv.fr, acest lucrufiind posibil începând cu data de 26 aprilie, vor dispune determene prelungite: până pe 9 iunie la miezul nopţii pentrudepartamentele numerotate de la 1 la 19, până pe 16 iunie pentrucele numerotate de la 20 la 49 şi până pe 23 iunie pentru celenumerotate de la 50 la 974.

În acest an, ministerul francez de finanţe a simplificat şi maimult declaraţia online, sporind numărul de rubrici pre-completate(care sunt deja numeroase, atât pe internet, cât şi pe hârtie)."Informaţiile declarate în anul precedent, cum ar fi numele şiprenumele copiilor sau detaliile legate de cheltuielile reale, vorfi preafişate pe internet", a explicat ministrul bugetului FrançoisBaroin.

O altă noutate: după ce au completat declaraţia online şi aurealizat o simulare a impozitului de plătit, contribuabilii voravea posibilitatea de a-şi adapta plăţile.

Ministerul de finanţe speră astfel să determine un număr încreştere de contribuabili să recurgă la internet pentru completareadeclaraţiei. "Numărul declaraţiilor online au crescut de la 3,5milioane în 2005 la peste 10 milioane anul trecut", a declaratFrançois Baroin.

Ministrul a subliniat de asemenea implicarea Direcţiei generalede finanţe publice, autoritatea care calculează şi colecteazăimpozitele. "25.000 de agenţi sunt mobilizaţi pentru a-i ajuta pefrancezi în acest an", a precizat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO