Business Internaţional

CVC cauta bani pentru achizitia afacerilor InBev din Est, inclusiv din Romania

16.09.2009, 16:57 23

Fondul belgian CVC Capital Partners negociaza cu peste zecebanci cu scopul de a obtine finantare pentru a cumpara operatiunilesi activele grupului Anheuser-Busch InBev (AB InBev) din EuropaCentrala si de Est si a obtinut angajamente pentru imprumuturi invaloare totala de peste 500 de milioane de euro.

Printre institutiile de credit implicate in discutii se numaramai multe banci prezente pe piata belgiana, printre care ING, KBCsi BNP Paribas Fortis, dar si Barclays, Erste, HSBC, IntesaSanpaolo, JPMorgan Chase, KFW, Mediobanca, Societe Generale,UniCredit si West LB, potrivit cotidianului belgian DeStandaard.

CVC Capital Partners este singurul ofertant in procesul devanzare a celor 11 fabrici de bere detinute de AB InBev in regiune,pe care doreste sa le preia pentru circa doua miliarde de dolari,potrivit unor surse apropiate discutiilor.

AB InBev, cel mai mare producator de bere din lume, a anuntat cadoreste sa vanda operatiuni si active de 7 miliarde de dolari,pentru a rambursa o parte din datoriile de 45 de miliarde de dolariale grupului.

Fuziunea dintre Anheuser-Busch (SUA) si InBev (Belgia),finalizata la sfarsitul anului trecut, a costat 52 de miliarde dedolari si a fost finantata in proportie de peste 80% prin credite,asumate de grupul nou format.

Operatiunile AB InBev in Europa Centrala si de Est includfabrici de bere in Cehia, Ungaria, Croatia, Serbia, Muntenegru,Bulgaria si Romania.

In Romania, AB InBev detine doua fabrici de bere, la Ploiesti siBlaj. InBev Romania s-a format in anul 2007, prin fuziuneaInterbrew Romania cu Interbrew Efes Brewery.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO