Business Internaţional

Directorul executiv de la Hyundai e acuzat de finantari ilegale

19.05.2004, 00:00 21

Kim Dong-jin, vicepresedintele conglomeratului Hyundai Motor Group, va fi acuzat de procurorii sud-coreeni ca a incalcat reglementarile privind finantarea partidelor politice, potrivit declaratiei unui oficial, citat de CNN News.
Chung Mong-koo, presedintele Hyunday Motor Group, a fost si el anchetat, insa nu va fi adus in fata tribunalului. "S-a renuntat la acuzatiile impotriva presedintelui companiei, Chung Mong-koo", a spus Kook.Chung Mong-koo, presedintele Hyunday Motor Group, a fost si el anchetat, insa nu va fi adus in fata tribunalului. "S-a renuntat la acuzatiile impotriva presedintelui companiei, Chung Mong-koo", a spus Kook.
Scandalul a scos la iveala faptul ca gigantul sud-coreean  a finantat in secret pentru a "cumpara" influenta si pentru a promova candidatii favorabili afacerilor grupului. In multe cazuri, donatiile erau facute din rezerve ascunse ochilor auditorilor si actionarilor minoritari. Majoritatea fondurilor au ajuns la partidul GNP, insa dupa rezultatul unui sondaj de opinie din decembrie 2000 grupul si-a dat seama ca a sustinut candidatul "gresit". Ca urmare, fondurile au fost redirectionate spre tabara liberala a actualului presedinte, Roh Moo-hyun.
DaimlerChrysler a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa vanda participatia de un miliard de dolari din cadrul Hyundai Motor, diminuand tot mai mult legaturile dintre grupul germano-american si producatorii de autovehicule din Asia.
anca.stoicescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO