Business Internaţional

Directorul general al Google a câştigat în 2016 de două ori mai mult decât în anul precedent. Motivul din spatele compensaţiei de 200 de milioane de dolari, sumă de 4 ori mai mare decât tot sistemul bancar din România

Directorul general al Google a câştigat în 2016 de...

Autor: Anca Olteanu

01.05.2017, 17:57 626

Salariul de bază al lui Pichai a fost de 650.000 de dolari, iar 372.000 de dolari au reprezentat cheltuieli pentru securitatea personală şi zboruri. Directorul general al Google a primit o compensaţie în valoare de 198,7 milioane de dolari pentru promovarea în funcţia de director general şi pentru „numeroasele produse lansate cu succes”, se arată într-un document Google, citat de CNN.

Pichai, care face de mult timp parte din compania Google, a preluat funcţia de director general în urma restructurării din 2015. Larry Page, cofondatorul Google şi fostul director general, a cedat poziţia pentru a se concentra pe dezvoltarea unor noi afaceri sub umbrela Alphabet.

Din 2015, de când Pichai a devenit director general, Google şi-a majorat vânzările din reclame şi YouTube şi a investit în hardware şi cloud computing.

În 2016, Google a lansat noi smartphone-uri, un kit de realitate virtuală şi un speaker inteligent controlat prin voce asemănător cu Amazon Echo.

Categoria „alte venituri” ale companiei, care include serviciile de cloud şi hardware, a ajuns la aproape 3,1 miliarde de dolari, în ultimul trimestru analizat, cu 50% mai mult faţă de acelaşi trimestru de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO