Business Internaţional

Doi britanici condamnaţi pentru terorism, reţinuţi în Ungaria, într-un tren spre Bucureşti

Doi britanici condamnaţi pentru terorism, reţinuţi în...

Autor: Ioana Bojan

18.11.2015, 11:46 428

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi sâmbătă, într-un tren internaţional care trecea prin Lokoshaza (estul Ungariei) şi se îndrepta spre Bucureşti, a precizat ORFK pe site-ul său.

Cetăţenii britanici au petrecut 18 luni, respectiv trei ani şi jumătate în închisoare, pentru finanţarea actelor teroriste. Ei au fost eliberaţi în 2009, cu condiţia să nu părăsească teritoriul Marii Britanii în următorii zece ani decât cu permisiunea specială a autorităţilor.

În momentul în care au fost verificaţi în trenul care se îndrepta spre România, cei doi nu au putut prezenta documente valide care să dovedească cetăţenia lor sau dreptul de şedere în Ungaria. Unul dintre ei avea un permis de conducere britanic, dar celălalt nu le-a putut prezenta poliţiştilor ungari decât Coranul, precizează comunicatul ORFK.

Ambii bărbaţi - Simon Jonathan K, în vârstă de 44 de ani, şi Trevor B, în vârstă de 40 de ani - au fost reţinuţi în aşteptarea extrădării. Serviciul consular britanic nu l-a putut identifica pe Trevor B ca fiind cetăţean britanic, dar suspectul le-a oferit ulterior autorităţilor numele şi cetăţenia, în timpul procedurilor efectuate de serviciul de imigraţie.

Cei doi suspecţi figurau marţi în sistemul informatic Schengen, fiind căutaţi pentru că au părăsit teritoriul britanic fără autorizaţie, potrivit comunicatului ORFK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO