Business Internaţional

Cea mai importantă ştire a dimineţii din lume: Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei, a murit după ce a fost împuşcat la un miting electoral cu o armă improvizată

Cea mai importantă ştire a dimineţii din lume: Shinzo...

Autor: Andreea Tobias

08.07.2022, 11:56 3382

Shinzo Abe, fostul premier japonez, a murit după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs, anunţă televiziunea de stat citată de Sky News.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs în oraşul Nara din vestul ţării, a anunţat televiziunea de stat NHK.

În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului şi la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al oraşului Nara, adăugând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini care îl arată pe fostul premier japonez prăbuşit în stradă, cu gărzile de securitate alergând spre el.

Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ţinea un discurs de campanie. Un reporter aflat la faţa locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat, a declarat poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO