Business Internaţional

Englezii îşi reduc consumul: Inflaţia din Marea Britanie a încetinit abrupt în luna iunie ajungând la 7,9%, cea mai scăzută valoare din ultimul an. „Aproape că puteai auzi un oftat de uşurare la Banca Angliei”

Englezii îşi reduc consumul: Inflaţia din Marea...

Autor: Valeriu Dănilă

19.07.2023, 10:58 3444

Rata inflaţiei din Marea Britanie a scăzut mai mult decât era preconizat, atingând cel mai jos nivel din utlimul an, un semnal că majorarea dobânzilor începe să reducă consumul, titrează Bloomberg.

Indicele preţurilor de consum a atins valoarea de 7,9% în iunie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere semnificativă faţă de 8,7% în luna mai.

„Banca Angliei speră că acest lucru îi va determina pe oamenii de business să-şi reducă aşteptările privind inflaţia viitoare, care ar putea deveni o profeţie auto-împlinită.”, a declarat Kitty Ussher, economist la Institute of Directors.

Inflaţia de bază a scăzut, de asemenea, la 6,9% de la 7,1%, sugerând că politica agresivă de înăsprire monetară începe să dea rezultate.

„Aproape că puteai auzi un oftat de uşurare la Banca Angliei”, a spus Valentin Marinov, head of G-10 currency research la Credit Agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO