Business Internaţional

Euro a avut cel mai bun prim trimestru din istorie. Vedeţi aici ce spuneau acum un an profeţii destrămării monedei europene

 Euro a avut cel mai bun prim trimestru din istorie. Vedeţi aici ce spuneau acum un an profeţii destrămării monedei europene

Autor: Radu Racu

04.04.2011, 16:29 23

Moneda unică europeană a înregistrat în primele trei luni aleanului cea mai puternică creştere din primul trimestriu de laînfiinţare, pe fondul nivelului record al economiei germane şisusţinut de politicile monetare europene, scrie Bloomberg.

Euro a crescut cu 3,5% în cele trei luni încheiate în martie,avans maxim de la ultimul trimestru al anului 2008 şi cel mai bunprim trimestru de la începerea tranzacţionării, în 1999.

Vedeţi aici ce spunea acumzece luni profeţii declinului monedeieuropene:

Soros: Politica Germanieiar putea distruge Euro

Ce e mai rău pentru Euro,de abia acum urmează, spun analişti detop

Euro s-a apreciat de la cel mai redus nivel după 2002, atins înianuarie, după ce cancelarul german Angela Merkel şi preşedintelefrancez Nicolas Sarkozy au declarat că vor face tot ceea ce estenecesar pentru a susţine moneda unică.

Criza datoriilor de stat din zona euro începută în vara trecutăatras un val de pesimism din partea analiştilor, cei mai mulţiestimând că euro se va destrăma .

Fostul preşedinte ale Rezervei Federale (Fed) americane, PaulVolcker, şi investitorul miliardar George Soros au avertizat, lasfârşitul anului trecut, că uniunea monetară europeană s-ar puteadizolva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO