Business Internaţional

Euro la minimul anului 2001

02.04.2001, 00:00 13



Moneda unica europeana a atins la sfarsitul saptamanii trecute cel mai scazut nivel de anul acesta in comparatie cu dolarul american, dupa ce Banca Centrala Europeana a decis sa mentina ratele dobanzii, in ciuda temerilor privind temperarea cresterii economice in zona euro.

La numai cateva minute dupa decizia Bancii Centrale europene, euro a pierdut jumatate de cent pana la 0,882 $, cel mai scazut nivel de la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. Ultimele tranzactii au adus o usoara imbunatatirea a cursului in favoarea monedei unice europene pana la0,883 $.

Economistii si traderii nu au fost surprinsi de faptul ca Banca Centrala Eurpeana a pastrat nivelul dobanzii la 4,75%, neschimbat din luna octombrie a anului trecut. Cu toate acestea se pare ca Banca Centrala europeana va decide o reducere a nivelului dobanzii cu 0,25% cu ocazia urmatoarei intruniri, pe data de 11 aprilie.

"Decizia de mentinere a nivelului dobanzii face ca moneda unica europeana sa fie vulnerabila, intarind criticile adresate Bancii Centrale Europene", a declarat Mark Cliffe de la banca deinvestitii ING Barings. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO