Business Internaţional

Euronext confirma tratativele de extindere transfrontaliera

19.05.2006, 00:00 20

Oficialii Euronext, a doua bursa europeana ca marime, au declarat ca se afla in tratative cu mai multe institutii referitor la o "combinatie transformationala", relateaza Bloomberg.

Euronext activeaza pe bursele din Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona si discuta cu Deutsche Boerse si alte companii cu care va semna intelegeri "cat de curand cu putinta", au declarat oficialii companiei. Discutiile cu actionarii vor fi reluate la intalnirea generala anuala a companiei ce va avea loc pe 23 mai. "Este cunoscut din mutarile de pe piata bursiera ca procesul consolidarii globale este pus in miscare, iar Euronext isi propune sa joace un rol de conducere in acest sistem", au declarat oficialii companiei intr-o declaratie.

Euronext ia in calcul mai multi parteneri pentru o fuziune, dupa ce a renuntat la planurile de la inceputul lunii de a face o oferta pentru London Stock Exchange. Jean-Francois Theodore, directorul executiv, a spus investitorilor ca bursa se afla in tratative si cu alte companii pe langa Deutsche Boerse, care sustine tranzactia inca din decembrie. Euronext a purtat tratative cu NYSE si totodata cu Chicago Mercantile Exchange, cel mai important jucator mondial de pe piata futures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO