Business Internaţional

Explozie la un punct de control din Odesa, 7 persoane rănite

Explozie la un punct de control din Odesa, 7 persoane...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

25.04.2014, 11:46 632

Potrivit publicaţiei britanice, poliţia a anunţat acest bilanţ, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat.

Locuitorii din oraş au construit mai multe puncte de control în jurul portului, pentru a opri intrarea unor separatişti proruşi de pe teritoriul regiunii separatiste moldovene Transnistria, precizează The Guardian.

"A explodat un dispozitiv. Explozia a avut loc la ora (locală) 4.00 (4.00, ora României), la un punct de control instalat de către o organizaţie de autoapărare", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale.

Martori citaţi de agenţia Interfax afirmă că bomba a fost aruncată la punctul de control dintr-o maşină, o informaţie care nu a fost confirmată de către poliţie.

În regiunea separatistă moldoveană Transnistria, Rusia a staţionat trupe de "menţinerea păcii" şi trupe care păzesc depozite de armament din perioada sovietică.

NATO a avertizat luna trecută că Moscova ar putea să vizeze Transnistria, după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO