Business Internaţional

Exporturile de gaze din Egipt către Israel şi Iordania ar putea fi întrerupte pentru două săptămâni

Autor: Popescu Vlad

06.02.2011, 14:09 24

Exporturile de gaze naturale din Egipt către Israel şi Iordaniaar putea fi întrerupte pentru cel mult două săptămâni după exploziacare a afectat sâmbătă un gazoduct din Deşertul Sinai, a declaratminitrul egipean al petrolului, Sameh Fahmy, citat de Bloomberg,informează Mediafax Business.

Incidentul de la El Arish, din nordestul Sinaiului, a fost unact terorist înfăptuit de "mâini străine", potrivit televiziunii destat. Ministerul petrolului a arătat pe de altă parte că explozia afost cauzată de o scurgere de gaze.

Fahmy a declarat că repararea conductei ar putea dura una-douăsăptămâni.

Companiile Ampal-American Israel Corp şi Merhav Group ofCompanies, partenerii israelieni din Est Mediterranean Gas Co,operatorul conductei către Israel, au precizat că gazoductul careleagă El Arish de Ashkelton este intact şi nu a fost afectat deexplozie. Livrările de gaze către Israel au fost întrerupte de unincendiu şi ar putea fi reluate în mai puţin de o săptămână,potrivit Ampal.

Circa 40% din consumul de gaze al Israelului este acoperit prinimporturi din Egipt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO