Business Internaţional

Extinderea in Est majoreaza castigurile Vienna Insurance

22.08.2007, 17:49 10

Cea mai mare companie de asigurari austriaca, Vienna Insurance Group, a anuntat o crestere a profitului de peste 50% in al doilea trimestru pe fondul cresterii cererii de polite de asigurare pentru bunuri si automobile pe piata din Europa de Est, scrie Bloomberg.
Profitul net al asiguratorului a crescut la 84,7 milioane de euro (114,1 mil. dolari), comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea primelor incasate de companie a crescut cu 16% la o valoare de 1,47 miliarde de euro.
"Am inregistrat o crestere sustinuta a primelor de asigurare pe toate pietele din Europa Centrala si de Est unde compania isi desfasoara activitatea", a declarat Guenter Geyer, directorul companiei.
Compania duce o campanie puternica de extindere in tarile fost comuniste, unde majoritatea clientilor incheie pentru prima data polite de asigurare.
Vienna Insurance se afla pe primul loc dupa cota de piata in Bulgaria, Cehia, Georgia, Romania si Slovacia. Oficialii asiguratorului au anuntat ca si-au majorat participatia in cadrul companiei turce Ray Sigorta la 74%.
Valoarea primelor de asigurare incasate in Austria si Germania a inregistrat o crestere de 5,9% in prima jumatate a anului, ajungand la o valoare totala ce depaseste 2 miliarde de euro.
Datorita evolutiei bune a companiei in primele sase luni, oficialii companiei au anuntat o crestere a dividentelor pentru anul in curs cu cel putin 25%, la o valoare ce va depasi un euro pentru o actiune.
"Profitul grupului, care a inregistrat o crestere de peste 50%, face posibila o majorare a dividendelor pentru acest an", a declatat Geyer.
Compania este prezenta pe piata din Romania prin intermediul companiilor Omniasig, Omniasig Life, Unita si Agras, care vor depasi anul acesta o jumatate de miliard de euro. La sfarsitul lunii iulie, compania a achizitionat 30% din actiunile companiei Asirom pentru 46,7 mil. euro. "Tranzactia permite companiei un acces mai bun pe piata din Romania si intareste pozitia grupului pe aceasta piata", a declarat Geyer. Companiile grupului au in Romania o cota de piata de 17,7%.
"Asteptarile investitorilor au crescut. Anuntarea rezultatelor poate reprezenta o rampa de lansare pentru pretul actiunilor", a declarat Marion Swoboda-Brachvogel, analist la UniCredit.
Actiunile companiei au inregistrat anul acesta o scadere de 7,9% la o valoare de 48,99 de euro. Dupa publicarea rezultatelor financiare din prima jumatate a anului, actiunile companiei au avut o crestere de 2,84%, atingand valoarea de 50,38 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO