Business Internaţional

Exxon Mobil este investigată asupra modului de evaluare a activelor petroliere

Exxon Mobil este investigată asupra modului de evaluare...

Autor: Mediafax

21.09.2016, 17:09 163

Autorităţile americane investighează modul în care Exxon Mobil şi-a evaluat activele petroliere în urma scăderii preţului petrolului, anunţă BBC. 

Exxon Mobile, cea mai mare companie petrolieră listată din lume, susţine că a acţionat conform regulilor impuse de Securities and Exchange Commission (SEC), autoritatea de reglementare a pieţei financiare americane. Exxon este singura mare firmă americană de energie care nu a luat măsuri care să reflecte scăderea preţurilor la petrol.

SEC examinează, de asemenea, modul în care firma este răspunzătoare pentru impactul potenţial al schimbărilor climatice asupra afacerii. Acţiunea vine în continuarea investigaţiei anunţate anul trecut de un grup de procurori, condus de Eric Schneiderman, procurorul general al New York-ului, care examinează dacă Exxon a indus în eroare investitorii şi publicul cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra afacerilor sale.

„Am respectat solicitările SEC şi suntem încrezători că rapoartele noastre financiare respectă toate cerinţele legale şi contabile”, au precizat reprezentanţii Exxon Mobil într-o declaraţie.

Investigaţia a fost anunţată pentru prima oară marţi, în Wall Street Journal şi a dus la o scădere cu 1.5% a acţiunilor Exxon Mobile.

De la jumătatea anului 2014, preţul ţiţeiului brut a scăzut de la 100 de dolari pe baril la 44 de dolari pe baril, fapt care a determinat companiile petroliere să reducă valoarea proiectelor în care sunt angrenate. Conform Wall Street Journal, Exxon nu a făcut acest lucru din cauza abordării conservatoare pe care o are atunci când evaluează noile sale terenuri petrolifere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO