Business Internaţional

FMI: Băncile americane ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 76 miliarde dolari

30.07.2010, 15:20 30

Băncile care operează pe piaţa americană ar putea avea nevoie decapital suplimentar de 76 miliarde dolari, dacă condiţiileeconomice se vor înrăutăţi, arată rezultatele unor teste de stresdesfăşurate de Fondul Monetari Internaţional, informeazăBloomberg.

Conform raportului FMI, există vulnerabilităţi în piaţă, precumpreţurile de pe piaţa rezidenţială, creditele pentru proiecteimobiliare comerciale şi fluctuaţiile economiei americane, acesteaputând cauza şocuri ce pot expune băncile la un nou val depierderi.

Într-un scenariu luat în calcul de experţii Fondului, băncilemici şi cele regionale, precum şi subsidiarele băncilor străine,vor avea nevoie de capital suplimentar de 40,5 miliarde de dolaripentru a corespunde ratei de adecvare a capitalului de rang întâide 6% în perioada 2010-2014. În scenariul de risc maxim, necesarulde capital creşte la 76,3 miliarde de dolari, potrivitraportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24