Business Internaţional

Fondatorul Oracle, cel mai bine plătit CEO al deceniului: 1,84 miliarde dolari

Fondatorul Oracle, cel mai bine plătit CEO al decadei: 1,84 miliarde dolari
27.07.2010, 19:52 69

Larry Ellison, fondatorul şi CEO-ul producătorului de softwareOracle, este considerat de Wall Street Journal drept cel mai bine plătitexecutiv al unei companii listate la bursă din ultimul deceniu,acesta având în ultimii zece ani venituri de 1,84 miliardedolari.

Pe locul doi în topul realizat de publicaţia americană se aflăBarry Diller, care în ultimul deceniu a obţinut venituri de aproape1,14 miliarde dolari din partea IAC/InterActive şi Expedia.com,site-ul de turism al IAC.

Ray Irani, CEO-ul Occidental Petroleum, se află pe locul trei,cu venituri de 857 milioane dolari, imediat după acestaregăsindu-se şi şeful Apple, Steve Jobs cu venituri de 749 milioanedolari.

Pe locul cinci se regăseşte CEO-ul Capital One Financial,Richard Fairbank, care a primit în ultimul deceniu 569 milioanedolari din partea firmei.

Patru dintre cel mai bine plătiţi executivi ai ultimului deceniulucrează în companii financiare, doi dintre aceştia, pe WallStreet: fostul şef al Lehman Brothers, pe locul 11, cu venituri de457 milioane dolari, şi fostul CEO al Citigroup, Sandy, Weill, pelocul 19, cu venituri de 361 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO