Business Internaţional

Fosta conducere a WorldCom va plati 51 mil. dolari

08.07.2004, 00:00 28

Bernie Ebbers, fostul director executiv al WorldCom, impreuna cu alti 18 fosti membri ai conducerii, a fost de acord sa plateasca 51 milioane $ pentru a rezolva un proces cu angajatii care au pierdut miliarde de dolari cand grupul de telecomunicatii s-a prabusit.
Intelegerea propusa, care trebuie sa fie aprobata de o Curte Districtuala americana, a fost anuntata de avocatii care ii reprezinta pe angajatii WorldCom, din falimentul careia a rezultat, prin reorganizare, compania MCI, precizeaza Financial Times.
Angajatii au intentat proces companiei WorldCom si fostilor directori in incercarea de a recupera miliarde de dolari care au fost pierduti din cauza fondului lor de pensii care continua sa pastreze 46 milioane $ in actiuni WorldCom, in momentul in care acestea erau in cadere libera pe pietele financiare.
Actiunile WorldCom au scazut de la 8,27 $ la 9 centi in ziua de dinaintea cererii de protectie catre instante, prevazuta de legea falimentului.
Daca se respecta termenii intelegerii, MCI va efectua plati compensatorii de 19,5 milioane $, potrivit casei de avocatura care ii reprezinta pe angajati, iar Ebbers va plati pana la 4 milioane $. Daca va fi aprobata, intelegerea va lasa trustul Merryl Lynch, girantul fondului de pensii al WorldCom, in pozitia de singur inculpat in acest proces.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO