Business Internaţional

Franţa va conserva energia după regula "Ultimul care pleacă stinge lumina"

Franţa va conserva energia după regula "Ultimul care...

Autor: Radu Bostan

31.01.2013, 18:50 1628

Magazinele şi birourile din Franţa vor fi obligate să-şi stingă luminile pe timpul nopţii, începând din luna iulie a acestui an, în baza unui ordin al Ministerului de Mediu, cu scopul de a economisi energia electrică şi a reduce amprenta de carbon a ţării, scrie The New York Times.

 

Atracţiile turistice ca Turnul Eiffel vor fi scutite de la această obligaţie, iar autorităţile vor mai putea introduce excepţii în cazul iluminatului de Crăciun şi de alte sărbători. Totuşi, Franţa va deveni "un pionier" în prevenirea poluării prin lumină, a declarat ministrul mediului, Delphine Batho.

 

Ea a afirmat că măsura va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 250.000 de tone pe an şi va economisi echivalentul consumului pe un an al unui număr de 750.000 de gospodării. Decizia face parte dintr-un plan mai amplu al guvernului pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică şi a reduce risipa.

 

Potrivit ordinului, luminile interioare ale clădirilor nerezidenţiale vor trebui să fie închise la o oră după plecarea ultimului angajat, iar firmele luminoase şi vitrinele iluminate ale magazinelor vor trebui să fie stinse până la ora 1 a.m.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO