Business Internaţional

Furtuna concedierilor din industria IT continuă. Care este gigantul ce a anunţat că mai concediază încă 10.000 de oameni

Furtuna concedierilor din industria IT continuă. Care...

Autor: Andrei Şerbănescu

22.04.2023, 10:13 4711

Meta anunţă o nouă rundă de disponibilizări. Facebook, WhatsApp, Instagram şi Reality Labs vor pierde până la 10.000 de angajaţi în urma programului de restructurare anunţat de Zuckerberg în martie.

Meta Platforms va începe miercuri o serie de concedieri la nivelul întregii companii, în contextul unei restructurări a echipelor anunţată de Zuckerberg în luna martie, relatează Bloomberg, citat de ZF.

Compania-mamă a Facebook a notificat managerii să se pregătească să anunţe miercuri reducerile de personal, printr-o notă consultată de Bloomberg News. Situaţia indică faptul că Facebook, WhatsApp, Instagram şi Reality Labs - care găzduieşte cercetările VR ale firmei şi hardware-ul Quest - vor fi afectate de disponibilizări.

Măsura face parte dintr-o campanie de reducere a costurilor care, în cele din urmă, va elimina 10.000 de posturi în cadrul companiei, aşa cum a anunţat Zuckerberg în martie.

O nouă rundă de reduceri va urma în luna mai.

Meta a redus deja aproximativ 13% din forţa sa de muncă, sau aproximativ 11.000 de posturi, în noiembrie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO